Ontwikkeling goudprijs

Goud is een van de meest gewilde edelmetalen, niet alleen door het prachtig uiterlijk van goud, maar vooral ook door de veiligheid die dit edelmetaal biedt in tijden van economische crisis. Goud is namelijk een van de meest stabiele grondstoffen op de internationale handelsmarkt. Hierdoor kan de ontwikkeling van de goudprijs goed worden gebruikt voor forecasting doeleinden en een algemene analyse van de markt. Vooral nuttig zijn de onderstaande ontwikkelingsgrafieken, waar over een langere tijd de ontwikkeling van de goudprijs te volgen is. Beleggers en economische analisten gebruiken deze cijfers om de toekomstige cijfers te bepalen en de ontwikkeling over een langere periode in kaart te brengen.

– Ontwikkeling goudprijs afgelopen jaar (12 maanden)

– Ontwikkeling goudprijs afgelopen 5 jaar

– Ontwikkeling goudprijs afgelopen 10 jaar

– Ontwikkeling goudprijs afgelopen 30 jaar

Goud is het meest populair edelmetaal onder beleggers. Het wordt meestal gebruikt als relatief veilig investeringsmiddel bij economische teruggang, stijgende prijzen en beursschommelingen als gevolg van de relatieve stabiliteit van goud in vergelijking met andere beleggingen in effecten en grondstoffen. Doordat beleggers in dit soort situaties onder andere terugvallen op goud heeft dit ook als logische gevolg dat de goudprijs hierdoor gaat stijgen. Wanneer de goudprijs stijgt duidt dit vaak op een verzwakking van de economie en het verlies van vertrouwen in deze economie en de stabiliteit van de beurs bij investeerders.

In de afgelopen jaren is goud aanzienlijk in waarde gestegen. De prijs is de afgelopen vijf jaar bijna verdrievoudigd en in de afgelopen tien jaar 500% gestegen. Deze sterke stijging van de goudprijs wordt over het algemeen toegeschreven aan de aanzienlijke terugval in de wereldeconomie, vooral in de Verenigde Staten en Europa. Daarnaast blijven de geruchten over een aantal valuta’s die terug zouden keren naar de goudstandaard. Dit heeft ertoe geleid dat investeerders nog meer goud kopen in reactie op de eventuele schaarste in de toekomst.

De goudprijs ontwikkeling is sterk afhankelijk van het vertrouwen van investeerders. Wanneer de goudprijzen beginnen te verzwakken of gedurende een langere periode afnemen dan duidt dit vaak op een herstel van de aandelenmarkt en een opleving in de marktprijzen. Door het monitoren van wereldwijde goudprijzen in vergelijking met verschillende valuta, kunnen beleggers hierbij met een redelijke mate van nauwkeurigheid voorspellen waar de markt in de nabije toekomst naartoe gaat.

Reacties zijn gesloten.